Dvodnevna sesija Radne grupe V

Posljednja u nizu sesija Radne grupe V (Konkurencija) u okviru NCEI 2013-2014 je održana 21. i 22. novembra u zgradi Ministarstva održivog razvoja i turizma. Tema ove sesije bila je Fiskalne mjere državne pomoći“ i na ovu temu je o fiskalnoj državnoj pomoći u EU i Slovačkoj govorio gospodin Martin Vlačinski, analitičar Instituta za ekonomske i društvene studije (INESS).

Drugi dan je gospodin Vlačinski nastavio sa prezentacijom, fokusirajući se prevashodno na ocjenu stanja i prijedloge za unaprjeđenje istog. Takođe, predsjednik Komisije za kontrolu državne pomoći, Mitar Bajčeta, bio je domaći ekspert i u svojoj prezentaciji je ponudio osvrt kako na pravne akte, tako i na iskustvo u praksi u ovoj oblasti. Na bazi prijedloga preporuka oba eksperta, prisutni su usvojili nacrt preporuka koji će biti poslat svim relevantnim institucijama.

“Fiscal Measures of State Aid” and the first day was focused on fiscal state aid in EU and Slovak experience. Both presentations were held by Mr. Martin Vlachynsky, analyst in Institute of Economic and Social Studies (INESS)